Zandstralen

De voor- en nadelen van zandstralen

Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om uw gevel te (laten) reinigen. Eén van de populairste vormen van gevelreiniging is ongetwijfeld het zandstralen. Door te kiezen voor een dergelijke reiniging zorgt u er namelijk voor dat alle onderdelen van uw gevel meteen grondig onder de loep worden genomen. Deze vrij agressieve reinigingsmethode kan zelfs het meest hardnekkige vuil als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft u te maken met een echt vuile gevel en wilt u deze graag echt schoon laten maken? Dan kan zandstralen voor u de perfecte oplossing betekenen… al zal dat niet altijd het geval zijn!

Welke voordelen zijn er aan verbonden?

We kunnen met recht en rede stellen dat zandstralen één van de beste mogelijkheden is om uw gevel echt grondig te reinigen. Door deze vorm van reiniging kunt u namelijk rekenen op de volgende interessante voordelen:

  • De steen waar gebruik van wordt gemaakt in uw gevel ziet er terug als nieuw uit
  • Het zandstralen van uw gevel hoeft niet veel tijd en zeker niet veel geld te kosten
  • U bent meteen verzekerd van een grondige reiniging waardoor zelfs het meest hardnekkige vuil als sneeuw voor de zon zal verdwijnen

Zandstralen

Wat met de nadelen?

In principe zijn er geen nadelen verbonden aan het laten zandstralen van uw gevel. Het enige waar u rekening mee dient te houden is het feit dat deze vorm van reiniging zeer agressief is. Dat kan als gevolg hebben dat de steen in uw gevel wordt beschadigd. Omwille van deze reden is het altijd aangeraden om een professioneel bedrijf, zoals SMBW in te schakelen voor het laten uitvoeren van deze werkzaamheden. Wij kunnen u bijvoorbeeld probleemloos adviseren op vlak van de reinigingsmethode die het beste aansluit op het type gevel waarover u beschikt. Wilt u ook laten zandstralen? Aarzel dan dus in geen geval om eerst even contact op te nemen met een echte professional!

Een grondige reiniging van uw gevel

Zandstralen mag dan een zeer interessante mogelijkheid vormen om uw gevel grondig te reinigen, er zijn ook verschillende onderdelen van uw gevel die maar beter op andere wijze worden aangepakt. Wat bijvoorbeeld te denken van de kozijnen en het aanwezige glaswerk? Deze onderdelen van de gevel worden vaak ten onrechte over het hoofd gezien waardoor de uitstraling van uw huis nooit echt honderd procent wordt. Wilt u ook kunnen genieten van een echt schone gevel? In dat geval mogen de kozijn en het glaswerk dus beslist niet vergeten worden!