Hydrofoberen

Hydrofoberen, een optimale bescherming tegen vocht

Steeds meer mensen klagen over vocht in huis. Dat is niet meer dan normaal, want vocht kan enkele zeer vervelende gevolgen hebben. Eén van deze gevolgen is dat er vervelende vlekken op de muur zullen ontstaan die u niet zomaar kunt wegpoetsen. Daarnaast kan vocht het binnenklimaat verstoren waardoor het een stuk minder gezond wordt. Hebt u eveneens te maken met doorslaand vocht en wilt u dit toch wel zeer vervelende probleem op eenvoudige wijze laten verhelpen? In dat geval helpen wij van u SMBW u graag verder door het hydrofoberen van uw gevel.

Verbeterde isolatie voor uw gevel

Het laten hydrofoberen van uw gevel brengt niet alleen als voordeel met zich mee dat doorslaand vocht op subtiele wijze een halt wordt toegeroepen, daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de isolerende factor van uw gevel wordt verbeterd. Hierdoor wordt het warmteverlies dat kan optreden via de gevel aanzienlijk beperkt en dat is altijd mooi meegenomen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, heeft u nog steeds te maken met een veel te hoge energiefactuur en wilt u graag het warmteverlies in huis zoveel mogelijk beperken? Ook in dat geval kan het laten hydrofoberen van uw gevel een absolute meerwaarde betekenen!

Geen voedingsbodem voor algen en mos

Er wordt vaak niet of in ieder geval te weinig bij stilgestaan, maar het laten hydrofoberen van uw gevel zorgt er eveneens voor dat de voedingsbodem voor met name algen en mos komt te verdwijnen. Deze verschijnselen komen uitsluitend voor op een vochtige gevel, maar door het impregneren wordt de vochtigheid juist verdreven. Deze vervuiling krijgt bijgevolg geen kans waardoor ze uw gevel niet kan aantasten en de levensduur er van aanzienlijk wordt verlengd. Wat dat betreft is hydrofoberen niet alleen een interessante investering op korte, maar zeker en vast ook op lange termijn!

Hydrofoberen

Gevel

Alle voordelen van impregneren op een rijtje

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, het impregneren of hydrofoberen van uw gevel brengt enkele zeer interessante voordelen met zich mee die we maar wat graag nog even voor u op een rijtje willen zetten:

  • De isolerende factor van uw gevel wordt verhoogd
  • De voedingsbodem voor zaken zoals mos en algen wordt weggenomen
  • De kans op doorslaand vocht wordt aanzienlijk kleiner gemaakt
  • Uw gevel wordt aanzienlijk beter beschermd tegen bekladding

In ieder geval mag het duidelijk zijn, ook voor uw gevel kan het hydrofoberen ongetwijfeld een interessante meerwaarde betekenen!